ПОПАМАТА ФИНАНСИСКА ЛИТЕРАЦИЈА

ЗА СЕКОГО

Дефиниција за финансиска писменост е ....

Дефиниција за финансиска писменост е да се поседуваат вештини и знаења што му даваат на лицето можност да прави добри проценки и одлуки во врска со нивните финансиски прашања.

Прашањата за лични финансии (буџетирање, заштеда и трошење) добиваат интерес кај многу луѓе бидејќи сега сфаќаме дека нашата финансиска иднина е наша лична одговорност.

Исто така, сфаќаме дека барем со основно познавање на финансиските концепти, можеме да донесеме подобри финансиски одлуки и да управуваме со пари подобро од оние кои немаат никакво проучување на финансиската писменост.

bankingandmoney.com - почетна страница2

Дали сакате да разговарате?

Можете да стапите во контакт со нас следејќи го линкот подолу и користејќи ја нашата форма за контакт.


Мој Bitcoin дневно бесплатно со вашиот телефон или компјутер


Или кликнете на нашата врска WhatsApp

Научете како да ги зголемите вашите приходи

Добијте 5% фиксна награда на секои 3 месеци / 20% награда годишно
Прочитајте повеќе за Парднер за просперитет

Еден од најдобрите начини да станете богат е да ги расчистите долговите

Прочитајте повеќе за излегување од долг

bankandmoney.com - почетна страница3 - блог3

Пријавете се за нашиот билтен и добијте бесплатен примерок од „WAHM BAM!“
Наш водич за започнување и успешно градење
Бизнис „Работа од дома“


Назад на врвот на екранот